x

Welke tv-reeksen zijn je tijd waard?

Te veel streamingdiensten, te veel aanbod. Wij wijzen je de weg. - 27.08

De vakantie loopt bijna ten einde. Hoog tijd om nog eens optimaal te ontspannen. En hoe doe je dat beter dan onderuitgezakt in je zetel. Zeker nu de temperaturen terug genormaliseerd zijn. Maar wat moet je dan bekijken? Het streamingaanbod was nog nooit zo groot. Met de komst van Disney+ en Streamz willen we nog eens met kijktips smijten.

Netflix

Als zelfs je afstandsbediening een ‘Netflix’-knop heeft, dan weet je dat het Amerikaanse streamingplatform definitief zijn intrede heeft gemaakt in de Vlaamse woonkamers. Wat oorspronkelijk begon als een videotheek aan huis, is uitgegroeid tot de grootste en bekendste streamer met wereldwijd zo’n 200 miljoen abonnees. Een film of serie kiezen uit het immense aanbod van aangekochte en eigen producties is een uitdaging. Daarom experimenteert Netflix momenteel met een shuffle-knop. Vind je dit iets te random? Dan helpen we je graag verder met onze favorieten:

 

  • Zweedse jihadistenrecrutering in Kalifat
  • Een potje vrouwenworstelen met glitter in Glow
  • Komiek Aziz Ansari’s Master of None
  • Huiveren met The Rain, een Deense serie over – da’s toevallig – een dodelijk virus
  • Tijdreizen in een troosteloos dorpje met Dark (er zijn parallellen met Stranger Things, maar de enige monsters hier zijn mensen)
  • Japanse animatie voor jong en oud met Hayao Miyazaki’s Spirited Away. Netflix heeft trouwens de gehele Studio Ghibli-catalogus voor wie er niet genoeg van kan krijgen.

Amazon Prime

Het monopolie van Jeff Bezos reikt verder dan online shoppen alleen. Met Amazon Prime krijg je een goedkoper alternatief dan Netflix (slechts €49/jaar of 2,99€/maand) en een voortdurend groeiend aanbod. Toegegeven, er is nog werk aan de user interface. Maar als je voor die prijs ‘The Office’ en ‘Parks and Recreation’ kan bingen, hoor je ons niet klagen. Ook hun eigen producties zijn het vermelden waard, zoals ‘The Terror’ en ‘The Boys’. En mocht je ‘Fleabag’ nog niet gezien hebben, raden we je zeker aan om deze Britse dramedyreeks te ontdekken!

Disney+

We hebben er iets langer op moeten wachten dan onze buurlanden, maar vanaf 15 september is het zover: Disney+ landt in België. De overbekende Disney-films hebben niet echt een introductie nodig. Ze volgen het leven van prinsessen, Jedi’s, superhelden, antihelden en noem maar op. Duik zeker ook eens in de geschiedenis van het Disneypark-imperium met ‘The Imagineering Story’. En vergeet vooral niet de Broadway-hit ‘Hamilton’ te bekijken. Voor de pandemie gingen kaartjes voor honderden euro’s de deur uit. Nu betaal je slechts €59,99 voor een heel jaar.

Telenet Play

Helemaal fan geworden van Lin-Manuel Miranda? Dan kan je hem in ‘His Dark Materials’ bezig zien. Deze fantasiereeks vind je op Telenet Play (binnenkort Streamz), samen met een hele resem andere films en series. Vooral het grote aanbod aan HBO-reeksen maken van Play/Streamz maakt van hen een belangrijke speler op de streamingmarkt. Er is veel om uit te kiezen, maar begin alvast met ‘Succession’ (familieperikelen van een steenrijke mediamagnaat), ‘Veep’ (satire met Elaine uit ‘Seinfeld’ als vicepresident van de VS) of ‘I May Destroy You’ (over een verkrachtingsslachtoffer dat de draad terug oppikt).

VRT NU

We hebben natuurlijk ook onze eigen zenders. De laatste jaren is VRT NU uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijk platform om series en films te bekijken wanneer je wilt. Bovendien kan je er ook exclusieve reeksen bekijken die enkel online verschijnen, zoals ‘Stay At Home Museum’. Meer en meer van de klassieke TV-programmatie verschijnt ook meteen integraal op VRT NU. Onze favorieten? De Franse spionnenserie ‘Le bureau des légendes’, Russisch-Duitse intriges tijdens het interbellum in ‘Babylon Berlin’ en ‘Kutjaar’, een nieuwe docu over cultuur in tijden van corona die dit najaar verschijnt.

Apple TV+

Je zou het bijna vergeten, maar je kan ook nog altijd terecht bij Apple TV+, al is het maar om Bad Boys for Life’ te zien, het Hollywooddebuut van onze eigen Adil en Bilall. Laat ons ook gerust weten wat je van ‘The Morning Show’ vond, een Apple Original waarin Jennifer Aniston en Reese Witherspoon het schoon weer maken.

Streamz

En tot slot: Streamz, het platform formerly known as ‘de Vlaamse Netflix’, komt eraan! De lancering is pas voor het najaar, maar we weten alvast dat de VTM-reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ exclusief op Streamz te zien zal zijn. Nu al benieuwd naar dit veelbesproken lokaal alternatief in een wereld van internationale kanjers? Registreer je dan op join.streamz.be.