x

Web Attack #2 – A Critical Conversation about the Future of the Internet

met Femke Snelting in prof. dr. ir. Ruben Verborgh - 30.06

Hoe ziet de toekomst van het internet eruit? En zal die het internet terug naar zijn oorsprong brengen? Naar een publieke ruimte in handen van de gebruikers, in dienst van de burgers?

we horen je denken: de toekomst van het internet, dat is geen kleintje. Hoe beginnen we daaraan?

Wel, dan hebben we goed nieuws. Er is al iemand aan begonnen, meer bepaald, de uitvinder van het World Wide Web: Tim Berners-Lee. Als bij toeval ontdekte hij een stukje code op Github dat hem de moed en inspiratie gaf een groot project op te zetten. Zijn project Solid (Social Linked Data) loopt aan MIT en de code kwam van prof. dr. ir. Ruben Verborgh van onze eigenste UGent. Een mooi voorbeeld van hoe we vanuit Vlaanderen de digitale toekomst kunnen bouwen.

Dat klinkt veelbelovend, nee? Maar er is meer. En er is vooral meer nodig. Meer dan protocollen of technologie. Er is ook verbeeldingskracht en creativiteit nodig om tegen de krachten van de huidige platformen in te gaan. Er is nood aan een activistische én inclusieve attitude, die zowel poëtisch als technologisch is. 

Hiervoor kijken we naar de kunsten en kunstenaars. We kloppen aan bij Femke Snelting van vzw Constant, artiest, onderzoeker en curator op het snijvlak van design, feminisme en free software. 

  • Praktisch:
    Web Attack #2
    Een conversatie met Femke Snelting en Ruben Verborgh
    Dinsdag, 30 juni. 10u – 11.30u
    Via Zoom