x

Over ons

CTRL ACT DELETE

We staan aan de vooravond van iets enorms.
Een nieuw begin. Een nieuw hoofdstuk. Een nieuw verhaal.
Dit verhaal is geen boek, film of tv-reeks, geen game, interactieve beleving of web format. Het is al die dingen tegelijk. 

Over welk verhaal spreken we? Time will tell. Maar dat is de vraag niet. Wie houdt de pen vast? Daar gaat het om. Wie maakt het verhaal? Who owns the story? 

Hardleers hebben we geleerd dat, meer dan ideologie, technologie de toekomst bepaalt. Een gesprek over de toekomst van onze media, onze cultuur, is dus een gesprek over technologie.
Het is een gesprek dat dit jaar op scherp werd gesteld. Gisteren was technologie een bedreiging. Vandaag zoeken we toevlucht in haar armen.
We kijken nu nog meer naar onze schermen. Maar welk business model zit hierachter? Hoe duurzaam is dit? Welke waarde creëert dit? Voor ons, als burger, als maatschappij. 

Technologie mag een ontwrichting betekenen. Het is tegelijk een drijfveer voor vooruitgang en verandering.
Zij die dit begrijpen, zij die ageren en innoveren, zij maken de toekomst.

Makers van morgen, het is tijd voor een nieuwe start. Time to reboot. Time to act.

 

Over Media & Culture Fast Foward

Media & Culture Fast Forward is een initiatief van de VRT in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media rond de toekomst van media en cultuur. Het is ontsproten aan Media Fast Forward, een jaarlijks inspiratie- en netwerkfestival dat professionals, ondernemers, creatievelingen, onderzoekers en beleidsmakers samen brengt om na te denken over digitale uitdagingen. 

We willen een toegankelijk platform zijn voor nieuwe ideeën en de Vlaamse media-, cultuur-, technologie- en innovatiesector met elkaar en met internationale vernieuwers in contact brengen. 

We willen luisteren naar wat er leeft bij anderen en samen met jullie innoveren. 

Want samenbrengen en -werken versterkt onze positie als openbare omroep. En de kracht om een samenleving te versterken is eigen aan zowel cultuur als aan media. De koppeling naar cultuur voelt dan ook heel intuïtief aan.

Het thema van dit jaar is ‘Ctrl Act Del’, waarbij we focussen op hoe we kunnen verrijzen en stilstaan bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze heropstart.

We heten jullie digitaal welkom van maandag 14 december tot en met woensdag 16 december.
Check ons programma voor meer info over de sessies.

In november lanceerden we alvast onze guerrilla-actie “Zullen we opnieuw beginnen?” Gedurende 24 uur schreven Fredo De Smet en Thomas Smolders aan een manifest over de toekomst van media & cultuur. Ze gingen op zoek naar wijsheden, waarden en verhalen van en voor zij die willen herbeginnen. Bekijk het resultaat op www.zullenweopnieuwbeginnen.be.

Samen gidsen we de Vlaming naar de maatschappij van morgen.